D·Talk Double Whammy: UX4DEV & Codeable

DLabs-Znak-mali-RGB

D·Labs, Celovška 32, 1000 Ljubljana (3. nadstropje)
19:00 – 21:00
free/brezplačno
http://dlabs.si/dtalk
http://www.meetup.com/D-Talk/

UX4Dev
Lecture by Mitja Mavsar, chief UX at D·Labs
Top experiences come from really putting yourself into the other person’s shoes and making the team work for the end user to bring forward a wed or mobile solution. The product owner, designer and developer have to undrestand that their decisions directly influence the user’s response and the end business metrics. Mitja will recite a few UX basics and show a set of simple methods for researching theuserbase and doing some codesign.

Codable
Lecture by Tomaž Zaman, founder Codeable
Codeable is an almost year old outsourcing service for WordPress, which was first designed as an answer to most negative experiences contributing to the lack of trust in online outsourcing.
Codeable used various mechanisms in collaboration with d.labs to address those problems and has sucessfully brokered over 1000 “tasks” in a sum total value of $150.000.
Tomaž will focus primarily on challenges, the team was facing when building the startup.

And after?
Afterwards you’re invited to join us for a beer. Downstairs at Frank’s (Tivoli pub). Literally downstairs.

UX4Dev
Predava Mitja Mavsar, vodja UX pri D·Labs
Za vrhunske izkušnje je ključno, da se v uporabnika vživijo in zanj delajo vsi vpleteni v procesu gradnje spletnega ali mobilnega produkta. Lastnik produkta, oblikovalec in tudi razvojnik se morajo zavedati, da njihove odločitve še kako vplivajo na odziv uporabnika, kar znatno vpliva na uspeh in poslovni izplen. Mitja bo odrecitiral par osnov UX-a ter prikazal nekaj enostavnih metod za raziskovanje uporabnikov ter družno oblikovanje (codesign).

Codable
Predava Tomaž Zaman, ustanovitelj Codeable
Codeable je skoraj leto dni star online outsourcing service za WordPress, ki je bil sprva zamišljen kot odgovor na večino slabih dejavnikov, ki prispevajo k splošnemu nezaupanju v online outsourcing.
Codeable v sodelovanju z d.labs prek različnih mehanizmov te probleme uspešno rešuje in je do danes rešil več kot 1000 “taskov” v skupni vrednosti $150.000.
Tomaž se bo osredotočil predvsem na izzive s katerimi so se z ekipo soočali med nastankom startupa.

Kaj bo teklo po besedi?
Po predavanjih ste vsi vabljeni k nadaljevanju debate ob pivu. Spodaj pri Frenku (Tivoli Pub). Pod bajto, ja.