NewzJunkie pregled medijev 30. junij – 6. julij

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev 30. junij – 6. julij

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

The profesor

Slovenca Jerneja Barbiča, ki na ameriški Univerzi Južne Kalifornije poučuje računalniško grafiko, poznamo predvsem po uvrstitvi ameriške revije MIT Technology review med 35 najuspešnejših inovatorjev na svetu, mlajših od 35 let. Leta 2011, ko je Barbič prejel nagrado, je bil med prejemniki tudi ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg.  Kako deluje ameriški izobraževalni sistem, kakšni so trendi na področju računalniške grafike ter kako je nastajal ameriški blockbuster Hobit si preberite v intervjuju z Barbičem Slovenski profesor v ZDA, ki je soustvarjal Hobita.

Hardware

Kakšen odnos imajo vlagatelji do »hardverskih« startupov, zakaj morajo podjetniki vlagati nazaj v ekosistem ter katere dodane vrednosti ima Slovenija za razvoj startupov si preberite v intervjuju s prvim možem slovenskega startupa CubeSensors Alešem Špetičem »Hardverski izziv«.

Lačni?

Trije slovenski študentje so se odločili, da s pomočjo tehnologije rešijo večni problem skoraj vsakega človeka: s čim vsak dan potešiti lakoto. Rezultat je aplikacija za mobilne naprave  Smart Kitchen, katere glavna dodana vrednost je, da na podlagi vnosa vse hrane, ki jo imate doma, sestavi dobre recepte. Več v članku Ko odprete hladilnik in ne veste, kaj bi skuhali, vam priskočijo na pomoč.

Za glasbene sladokusce

Glasba vpliva na razpoloženje in posledično na nakupne navade. Zato sta mlada podjetnika Matjaž Škoda in Simon Meglič iz startupa GlobalWebDJ.com razvila istoimensko rešitev, ki podjetjem omogoča, da vsak poslovni prostor »napolnjeno« z glasbo, ki bo njihove stranke najbolj učinkovito spodbudila k nakupom. Več v članku Spletni DJ za več prodanih kavic in hotelskih sob.

Nerazumno

Ustanovitelji slovenskega pospeševalnika srednješolskega podjetništva Ustvarjalnik se že dober mesec dni nahajajo v ZDA, kjer v okviru pospeševalnika Unreasnoble Institut razvijajo svojo organizacijo. Kaj so se naučili, kako je v ZDA ter kakšne so razlike med ameriški in evrospkimi vevericami si perebrite v intervjuju z Matijo Goljarjem.