NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 9.– 15. FEBRUAR

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 9.– 15. FEBRUAR

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Sneg

Slovensko-avstrijski startup PowUnity je našel poslovno priložnost v zimskih športih – natančneje v smučanju. Mladi podjetniki so razvili posebno napravo, ki jo pritrdite na svoje smuči, in prek katere lahko spremljate lokacijo svoje športne opreme. Rešitev je uporabna tako za zaščito proti krajam kot za pomoč smučarjem, ki jim smučke nočejo in nočejo ostati na nogah. Več v članku “PowUnity med obetavnimi startupi v snežnem poslu”.

Sodelovanje

Švicarski robotski rehabilitacijski razvijalec Hocoma je sklenil sodelovanje s slovenskim Xlab-om. Strateška odločitev Hocome bo omogočil Xlab-u postati nadaljen del razvoja njihove programske opreme. Več v članku: “ Xlab v dolgoročno partnerstvo s švicarsko Hocomo”.

Angeli

Deset nasvetov poslovnih angelov – kakšne investicije iščejo in kaj pričakujejo? Kako sploh pridobiti investitorja in na kaj morate biti pozorni? Pospeševalnik Start:Up Geek House je prejšnji teden s Klubom poslovnih angelov Slovenije gostil število uspešnih poslovnežev, med njimi Nika Slavniča, Nicholasa Bartletta, ter Matjaža Škabarja. Več v članku: “Investicije poslovnih angelov – kakšne iščejo in kaj pričakujejo?” 

Finance

Vse od A do Ž o financah za start-upe. Zakaj je profesionalno vodenje financ in imeti urejeno administrativno poslovanje tako pomembno? Kako obvladovati denarni tok in obratni kapital? Strokovnjakinja za ekonomiko in finančno poslovanje Barbara S.Podlesnik je predstavila to temo v pospeševalniku Start:Up Geek House. Več izveste v naslednjem članku: “ABC financ za startupe: poskrbite za denarni tok in administrativno urejeno poslovanje!”

Znanje

Novi izobraževalni start-up iz Novega Mesta SmartNinja poskrbi za izobraževanje na področju spletnega in mobilnega programiranja v mladih in tudi starejših podjetjih. Njihova misija je učiti uporabne IT veščine oz. vsa znanja, ki so iskana in uporabna v praksi. Tečaji bodo potekali po vsej Sloveniji. Več v članku: “Poznate veščine 21. stoletja? SmartNinje znajo!” 

3D

‘Made in Slovenia’ 3D očala Viarbox je Oculusu podoben izdelek Jerneja Mirta ter Blaža Zafošnika. Rešitev se lahko uporablja v kombinaciji tudi s pametnimi telefoni, mlada podjetnika pa razmišljata tudi o Kickstarterju. Več v članku: “Na letalu mu s 3D očali ni več dolgčas”.