NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 8.-14. DEC.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 8.-14. DEC.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Investicija

Slovensko hrvaški startup Bellabeat je v drugem krogu pridobivanja semenskega kapitala zbral še dodatne tri milijone dolarjev. Kdo je investitor in kaj bo podjetje naredilo s sredstvi si preberite v članku »Bellabeat zbral še tri milijone dolarjev«.

Hlajenje

Slovenski Cooling Inno je razvilo klimatsko napravo Air Tower, ki je za 90 odstotkov bolj varčna kot njihova standardna konkurenca. Z neskončnim potencialom in že zdajšnjo prisotnostjo v tujini, preberite v katere trge dalje, kako to doseči in več v članku »Razvili klimatsko napravo ki je za 90 odstotkov bolj varčna«.

Stikalo

Inovator Marka Čenčurja iz podjetja Anigmoteh je izumil stikala, ki jih lahko upravljate brez dotika. Z idejo je podjetniška ekipa slavila tudi na Forumu Inovacij, s katerimi izzivi pa se soočajo sedaj in kakšni so njihovi načrti pa preberite v članku  »Slovenska inovacija ko z zamahom roke prižgete luči ali dvignete roleto«.

Investicija

Najti pravega investitorja ni mačji kašelj. Kakšne so razlike med slovenskimi in tujimi investitorji, na kaj biti pazljiv pri investicijah in seveda pomembnost dobre ekipe, razlaga Nina Mazgan iz sklada Meta Ingenium v članku »Če je ekipa odlična lahko uspe tudi s povprečno dobro idejo«.

Ekipa

Evropskemu projektu Ecofunding se je predstavilo osem idej, ki izboljšujejo energetsko učinkovitost. Zaenkrat investicij še ne bo. Investitorji so razložili pomembnost predstavitve izdelkov, pravo kombinacijo ekipe ter natančno vedeti kako ideje prodati. Več v članku »Vlagatelje bolj kot tehnološka rešitev zanima kako se bo nekaj prodalo«.