NewzJunkie pregled medijev 7. – 13. julij

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev 7. – 13. julij

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Uspeh

Slovensko tehnološko podjetje Outfit7, ki je s svojo aplikacijo TalkingTom pritegnilo že več kot 230 milijonov uporabnikov, je glede na analizo  World Start-up Report vredno že milijardo dolarjev. Kako se je podjetje Sama in Ize Login znašlo na seznamu preberite v članku Med internetnimi milijarderji tudi Outfit7. 

Od Berkeleyja do Tokia

Vse več Slovencev odhaja v tujino ne samo iskati znanje in podjetniške priložnosti, temveč tudi po delo v startupu. Kako se je v tokijskem startupu anydooR znašla Una Softič si preberite v članku “Investicije na Japonskem so smešno nizke”, kako pa se s svetom startupov v podjetniški meki v Kaliforniji spopadata zakonca Drobnak pa preberite v članku On študira na Berkeleyju, ona išče bodoče zvezde Silicijeve doline.

Ko inženirji kuhajo

Študentje iz Ljubljane, Zagreba, Budimpešte in Londona so se odločili, da bodo s pomočjo tehnologije disruptirali kuhinjske aparate. Vse nastale rešitve so pretekli teden predstavili v Ljubljani, več pa izveste v članku Gospodinjski aparati prihodnosti.

Inteligentno hlajenje

Na spletni platformi za množično financiranje Indiegogo je sredstva za splavitev rešitve na trg pričela zbirati ekipa Monolyth, ki je razvila napravo za inteligentno upravljanje klimatskih naprav. Več v članku Nov slovenski projekt na Indiegogo: Monolyth.

Naprej v Italijo

Slovenski startup Posadi.si, ki sicer še zbira sredstva prek sredstev množičnega financiranja,  se pripravlja na prihodnji četrtek, da bi se med skoraj 30 ekipami v pospeševalniku TechPeaks v italijanskem Trentu uvrstili med prvo peterico. S tem bi dobili 50 tisoč evrov za zagon tamkajšnjega podjetja in lažji vstop na ta trg. Več v članku Aplikacija za vrtnarje Posadi.si je pred vstopom na italijanski trg.

Blog ni mrtev?

Ali je Facebook zadal smrtni udarec blogerjem, zakaj se z blogi ne da služiti v Sloveniji in kakšna je vloga blogerjev v sodobni družbi izveste v članku Blogerji vztrajajo kljub družabnim omrežjem.