NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 5. – 11. januar

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 5. – 11. januar

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Investicija

Ekipa Eurosender, ki omogoča za 70 odstotkov cenejše pošiljanje paketov v Evropski Uniji je prejela 40 tisoč evrov od SIlicijskih vrtičkov. Kaj nameravajo z njim in kakšni so naslednji koraki podjetja, pa preberite več v članku »Sklad Silicijevi vrtički investiral še v start-up Eurosender«.

Vizionar

Kje so danes priložnosti za startupe, kateri so prihodnji trendi v tehnologiji in kako naj se podjetništva lotijo mladi Slovenci si preberite v intervjuju z soustanoviteljem Zemante Andražem Torijem »Ideje so zelo poceni, kar šteje, je izvedba«.

Obetavno

Katera so najobetavnejša mlada podjetja letošnjega leta? Kako se podporno okolje slovenskih startupov zadnje čase spreminja in na kaj morajo biti mladi podjetniki pozorni, preberite v članku »To so start-upi, o katerih se bo govorilo v letu 2015«.

Riiba

Primorci so pridobili nov coworking prostor Riiba, namenjen združevanju, povezovanju in ustvarjanju mlajših, mladih in malo manj mladih. Njihov cilj je ustvariti kreativno skupnost v kateri bodo uresničevali zastavljene projekte. Več v članku »Zaplavala je RIIBA: Nov coworking prostor na Obali«.  

Posel


Hrvaško-slovenski startup Bellabeat se je iz sejma CES v Las Vegasu vrnil z naročili za več kot 65 tisoč izdelkov, dogovorom o vstopu v ameriške trgovine BestBuy in Target ter zanimivim novim partnerstvom. Iz Las Vegasa so potegnili posel vreden več kot 5,5 milijonov evrov. Več v članku »Slovensko-hrvaški Bellabeat iz Las Vegasa s poslom, vrednimi 5,5 milijona evrov«.

Selitev 

Podjetniški inkubator za mlade Ustvarjalnik je odprl nove prostore. Sodelovali so z več kot tretjino slovenskih sol, vključili več kot tisoč mladih in zdaj jim finančno pomagajo američani. Kakšne so poti naprej in kakšni so njihovi cilji, pa več v članku »Podjetniški inkubator Ustvarjalnik odprl nove prostore«.