NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 4.-10. maj

0 Comment

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Za vas spremlja medije Iztok Hočevar

Daljinec

Na Kickstarter prihaja nova tehnološka rešitev, ki je plod slovenkih rok. Ekipa slovenskih podjetnikov je namreč razvila daljinec Coopy, s katerim lahko na daljavo upravljate s svojim pametnim telefonom. In še čem. Več v članku: »Pameten daljinec za vaš telefon gre na Kickstarter«.

Šport

Da so spletne platforme, ki združujejo različne tržne segmenta, odlična poslovna priložnost, meni tudi ekipa Trainers4me, ki je razvila istoimensko spletno aplikacijo. Ta povezuje na eni strani različne športne trenerje, na drugi strani pa iskalce njihovih storitev. Po dveh mesecih imajo že več kot 1.600 trenerjev iz 41 držav in več kot tri tisoč registriranih uporabnikov. Več v članku »Start-up, ki želi postati Airbnb v športu«.

Kitajska

Eden izmed najuspešnejših slovenskih startupov v zadnjih letih Chipolo napada Kitajsko, hkrati pa napoveduje odlične poslovne rezultate. Več v članku »Chipolo v prvem četrtletju letos že presegel prodajo iz lanskega leta«.

Misija

Kako se je slovenski startup ekosistem razvil v zadnjih letih, kateri so uspešni slovenski startupi in kaj lahko pričakujemo od konference Podim si preberite v intervjuju z Blažem Kosom »Upam, da bom lahko še veliko več prispeval svetu«. 

Knjiga

Slovenska profesorja Maja Konečnik Ruzzier in Mitja Ruzzier sta avtorja ene izmed prvih slovenskih knjig o startup podjetjih Startup Branding Funnel. Avtorja sta se v knjigi osredotočila na razvoj blagovne znamke in tudi pogledala, kako to delajo najuspešnejši slovenski startupi. Več v članku »Izkušnje slovenskih startupov v knjigi Startup Branding Funnel«.