NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 3. -9. nov.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 3. -9. nov.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Zdravje

Medtem ko svetovi tehnološki velikani, kot sta Apple in Microsoft, delajo šele prve korake v svet tehnoloških rešitev za medicinske namene, pa ima Slovenija že vibrantno skupnost na tem področju. Pretekli teden na dogodku namenjenemu startupom iz helath-techa HealthDay se je namreč zbralo skoraj 200. Več v člankih »Nova velika priložnost v infotehnološkem svetu« in »Narejeni prvi pravi koraki na poti do močne health-tech skupnosti v Sloveniji«.

Najbogatejši

Seznam najbogatejših Slovencev revije Manager je na vrh postavila podjetnika, ki sta svoje bogastvo zgradila v svetu startupov – Sama in Izo Login iz podjetja Outfit7. Poleg njiju se je na seznamu znašlo še nekaj »outfitovcev«, ki so skupaj z Loginovima od začetka podjetja. Več v članku: »12 najbogatejših Slovencev: Nobenega ni v Sloveniji«.

Zmaga

Slovenski startup BitStamp, ki stoji za istoimensko spletno borzo digitalne valute bitcoin, je velikanu PayPal speljal enega vodilnih zaposlenih. Zakaj se je Jean-Baptiste Graftieaux odločil, da se pridruži skupini mladih Kranjčanov si preberite v članku »Paypalov šef za skladnost k slovenskemu Bitstampu«.

Mama

Ta teden poteka v Novi Gorici največja investicijska konferenca v Sloveniji. Tako slovenski kot tuji startupi so se zadnji mesec pripravljali na nastop pred investitorji v startup šoli Hekovnik. Kaj startupom svetuje mentor nastopanja Filip Dobranić ter zakaj pitch ni govor temveč pogovor si preberite v članku »Dobranić: Z investitorji se pogovarjajte kot s svojo mamo«.

Papir

Slovensko podjetje Visionect je spet predstavilo nove ideje za poslovne modele za uporabo svojega tabličnega računalnika. Po razvoju sistema za naročanje hrane in pijače v lokalih in restavracijah Geoffrey so se sedaj usmerili tudi na področje prometnih znakov, optimizacije uporabe predavalnic v poslovne namene ter digitalno oglaševanje. Več v članku »Slovenci s prvo platformo za digitalne znake s tehnologijo e-papirja«.