NewzJunkie pregled medijev 28. julij – 3. avgust

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev 28. julij – 3. avgust

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Rešitev

Mariborski startup Dealstocker, ki ga je berlinska izpostava pospeševalnika Seedcamp uvrstila med 22 najboljših ekip iz 14 držav z vsega sveta, poskuša ljudem omogočiti cenejše skupinsko nakupovanje prek spleta. Zakaj se splača podjetniško idejo preizkusiti tudi v tujini ter kako lahko startupi pomagajo pri razvoju Maribora in obratno si preberite v članku Ana Štruc iz Dealstockerja: Maribor bi lahko s start-upom zagnal obubožano mestno jedro.

Pravo

Ekipa študentov pravnikov se je odločila, da bo startupom pomagala pri pravniških problemih. Zakaj so se za to odločili ter na katerih pravnih področjih podjetnikom najbolj »škripa« si lahko preberete v intervjuju z soustanoviteljema »Slovenski start-upi pravne težave rešujejo, ko je že skoraj prepozno«.

Uspeh

Ekipa mladih slovenskih podjetnikov je na spletni platformi za množično financiranje Kickstarter za svojo rešitev Swich uspešno dosegla cilj – Swich je prepričal 287 podpornikov, ki so skupaj prispevali 45,280 dolarjev, kar je skoraj dvakrat več od začetnega cilja: 25 tisoč dolarjev. Kaj so se mladi podjetniki naučili, kakšni so njihovi nasveti za uspešno izpeljavo Kickstarter kampanje in kdaj bodo prvi Swichi ugledali luč sveta si preberite v članku Kako uspeti kot slovenski Swich?

$$$

Kje naj startup išče denar, na kaj naj bo pozoren, ko pristopa k skladom tveganega kapitala in kakšno je stanje glede financiranja zagonskih podjetij si preberite v intervjuju s prvim možem RSG Capitala Juretom Mikužem “Jure Mikuž: K vragu bo verjetno šla še kakšna naša investicija.” (začuda članek ne omenja Silicon Gardens podjetniškega angleskega sklada…prav povedno, kaj ne?  http://www.silicongardens.si/angelski-sklad)

Programiranje

Zakaj mora vsak znati programirati, kakšna je povezava s znanjem programiranja ter zaposljivostjo ter kaj se bo dogajalo v Sloveniji v okviru Evropskega tedna programiranja si preberite v članku Osnovno znanje programiranja lahko izboljša naše delo in poveča zaposljivost.