NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 27. okt. -2. nov.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 27. okt. -2. nov.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Kocke

Najbolj izpostavljen slovenski »hardwareski« startup CubeSensors je pretekli teden na dunajskem festivalu startupov in tehnologije Pioneers Festival predstavil najnovejšo nadgradnjo svojega produkta pametnih kock Cubesensors. Mladi slovenski podjetniki so Kocko, ki vsebuje različne senzorje, programsko nadgradili tako da prek različnih aplikacij spremlja vaše spanje. Če vas zanima, zakaj slabo spite in kakšne so rešitve si preberite članek »CubeSensors Sleep: Kako so pametne kocke postale še pametnejše«.

Nemci

V Sloveniji vrata odpira nova spletna trgovina Kaymu, ki cilja predvsem na povezovanje malih slovenskih podjetij s končnimi uporabniki. Kaymu je sicer plod nemških rok oziroma bolj natančneje otrok nemškega podjetja Rocket Internet, ki je eno izmed najuspešnejših svetovnih podjetij na področju transakcijskih poslovnih modelov. Kaj je Nemce prignalo v Slovenijo, s kakšnimi težavami se soočajo ter kakšne kadre iščejo na Južni strani Alp si preberite v članku »Kaymu.si: prva slovenska investicija nemškega spletnega imperija Rocket Internet«.

Zdravje

Pretekli konec tedna je v novomeškem podjetniškem inkubatorju Podbreznik potekal Startup weekend. Zmagala je ekipa Epilep.si, ki razvija pametno zapestnico, ki rešuje težave epileptikov. Več v članku »Na novomeškem startup vikendu slavila ekipa Epilep.si«.

Ceneje

Večina podjetniških idej pride iz lastnih bolečin podjetnikov. Tako je nastala tudi spletna rešitev Nizkocenovci.si, ki uporabniku omogoča pregled letov letalskih družb, ki potnikom ponujajo ugodne letalske karte. Kako je ekipa izza rešitve prišla do ideje, kakšni so njihovi načrti za prihodnost ter kako bodo napadli velikane na tem področju si preberite v članku »Ime dneva: Matej Gaser, Nizkocenovci.si«.