NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 26. januar – 1. februar

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 26. januar – 1. februar

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Podjetni

Pospeševalnik srednješolskega podjetništva Ustvarjalnik je pretekli teden organiziral dogodek Startup Days, kjer so mladi podjentiki predstavili svoje ideje. O čem razmišlja generacija Z, kje vidijo podjetniške priložnosti ter seveda katera ideja je najbolj navušila zahtevno komisijo dogodka si preberite v članku “Na podjetniškem maratonu Start up Days 2015 nagrajeni otroška spalna blazina in klima”. 

Znanje

Razmisljate o študijskim programom MBA oziroma IMB ali o razvojem svojega lastnega start-upa? Kaj priporocajo slovenski podjetneži Nejc Slovnik, Matej Golob in Žiga Drev? Več v članku: “Nejc Slovnik, Matej Golob in Žiga Drev o študiju MBA oziroma IMB”.

Sklad

Slovenski podjetniški sklad bo omogočil mikro in malim podjetjem sredstva za tekoče poslovanje. Cilj je podpreti več kot 750 podjetij z 100 milijoni evrov. Kako do podpore, pa več v članku: “Pozor, od danes se lahko prijavite za mikrokredite podjetniškega sklada”.

Pospeševalnik

Slovenski Storesense se seli v Londonski Collider. Ekipa Jana Isakoviča katera je razvila program za analiziro gibanja kupcev v trgovinah in nakupovalnih središčih je bila izbrana med devetimi projekti Londonskega pospeševalnika. Več v članku “Uspeh: ekipa Storesense se bo kalila v londonskem Colliderju”.

Otroci

Intervju z Anjo Renko, vodjo otroške aplikacije Toonia. Kakšno je njeno mnenje o tehnoloških spremembah in njihov vpliv na naše otroke in družine, kakšni so njihovi prihodnji načrti in nadaljni razvoj Toonie pa več v članku: “Pogosto se nam zdi, da morajo biti stvari za otroke kričečih barv in pretirano ljubke. Pa ni nujno tako.” 

Investitor

Intervju s Stanislavom Sirakovom, partnerjem v Bolgarskem pospeševalniku LAUNCHub. Kaj išče v start-upih, kako izberejo primerne kandidate, kakšno je njegovo mnenje o Slovenskem start-up ekosistemu in par nasvetov v članku: “Slovenski startup potrebuje investitorja v zgodnji fazi”.