NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 24. – 30. NOV.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 24. – 30. NOV.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Korporativno

Slovenski startup Databox z istoimensko aplikacijo za mobilne naprave prepričuje tudi podjetja s seznama Fortune 100. Kako je mladim Ptujčanom to uspelo, kako je danes prodreti na svetovne trge s programsko opremo ter kako je prodajati direktorjem največjih družb na svetu si preberite v članku »Iskali bodo najboljše, da potrojijo ekipo: lani so bili ’majhen startup s Ptuja’. Letos jih najemajo največje ameriške korporacije«.

Nepremičnine

NLB brezplačno oddaja svoje izpraznjene poslovne enote malim podjetnikom po Sloveniji. Skoraj 40 podjetij je bilo do sedaj že sprejetih. Kako lahko tudi startupi izkoristijo priložnost si preberite v članku »NLB z brezplačno oddajo prostorov podpira podjetništvo«.

 Vrteče

Slovenski FlyKly Smart Wheel po lanskoletni uspešni Kickstarter kampanji že pošilja izdelke svojim podpornikom. FlyKly je z več kot 700 tisoč dolarji postal najuspešnejši slovenski projekt na crowdfunding platformi. Več v članku »Natanko leto dni po uspehu na Kickstarterju FlyKly že dobiva prve lastnike«.

Napad

Spletna platforma “Doctrina” omogoča prenos znanja med farmacevtskimi podjetji in farmacevti. V slabih šestih mesecih jim je uspelo pripeljati izdelek v štiri države, prostora in priložnosti za druge trge pa je še veliko. Več o njihovi poti si lahko preberete v članku »Slovenski startup osvaja evropski trg: Amerika lahko počaka«.