NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 23 februar– 1. marec

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 23 februar– 1. marec

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Za vas spremljata medije Tamara Pešnjardo in Iztok Hočevar

Atlas

Slovensko-ameriški start-up Layer je po letu in pol razvoja javnosti predstavil nov produkt – Atlas. Layer sicer primarno omogoča razvijalcem integracijo funkcije izmenjave tekstovnih, glasovnih, video ali foto sporočil le z nekaj vrstic kode. Ta teden je pa storitev nadgradila z Atlasom – odprtokodnim naborom orodij, ki razvijalcem omogoča še hitrejšo integracijo in prilagajanje funkcije izmenjave sporočil. Več v članku: “ Po letu in pol zaprte bete Layer odpira storitev za razvijalce in predstavlja Atlas”.

Škodljivci

Efos z avtomatskim elektronskim sistemom za spremljanje škodljivcev pomaga kmetom v boju proti različnim škodljivcem in posledično pomaga pridelovalcem v trajnostni pridelavi hrane. Letos bodo podvojili svojo prodajo, njihovi trgi pa so poleg Evrope tudi ZDA, Avstralija in Nova Zelandija. Več v članku: “Efos – prvi na svetu z elektronskimi pastmi proti škodljivcem”.

Programerji

Pogovor z organizatorjema letošnjega DevopsDays v Ljubljani. Devops je namreč koncept namenjen programerjem ki njihovim ekipam omogoča enostavnejšo in efektivnejšo komunikacijo in sodelovanje. Dogodek organiziran v čast programa bo v Sloveniji že drugo leto zapored. Kako se bo razlikoval od lanskega in kaj pričakovati letos, pa več v članku: “Devops bodo kmalu uporabljali vsi”.

Mednarodno

Prvi trilateralni startup vikend v Alpsko-Jadranskem prostoru Dom Center v Celovcu, se je zaključil z podelitvijo druge nagrade slovenskemu Coinhabu. Mlado podjetje povezuje mlade, ki bodo lahko skupaj lažje in hitreje prišli do lastnega doma. Več v članku: “Slovenci uspešni na startup vikendu v Celovcu”. 

Povezovanje

Slovenski NERVteh se na povabilo angleške vlade in njene agencije za trgovanje in investicije (UKTI) odpravlja v Veliko Britanijo. Podjetje je razvilo simulator varne voznje, ki voznika postavi v realno okolje cestnega prometa in s tem pomaga pri zmanjševanju števila prometnih nesreč. Več v članku: “NERVteh: Podjetje selijo v Anglijo”.