NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 23. – 29. MAREC

0 Comment

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Za vas spremljata medije Tamara Pešnjardo in Iztok Hočevar

Prevoz

Spletna stran Prevoz.org za »carpooling« je zabeležil že več kot milijon prevozov od svoje ustanovitve. Zakaj so slovenski študenti razvili rešitev, ki jim sploh ne prinaša nobenega prihodka si preberite v članku »Brez ‘Prevozov’ si študentje ne predstavljajo mobilnosti«.

Varno 

Kako zaščititi avtomobil pred krajo se je spraševala tudi ekipa Carlocka in kot rešitev za to bolečino na trgu predstavila istoimensko rešitev. Kako ta pravzaprav deluje in kako prodirajo na ameriški trg, kjer že imajo plačljive stranke, si preberite v članku »S CarLockom vedno veste, kaj se dogaja z vašim vozilom«.

»Google«

Slovenski startup Datafy.it je razvil istoimensko rešitev, ki uporabniku omogoča hitro iskanje pravih kontaktov v potencialnih poslovnih partnerjih. S pomočjo podjetja Bisnode napadajo tudi tujino. Več v članku »Slovenski google za iskanje pravih ljudi v podjetjih«.

Rektor

Letošnjo Rektorjevo nagrado, ki jo podeljujeta LUI in UNI LJ, so osvojili trije startupi. Prvo mesto je pripadlo razvijalcem naprednih indikatorjem temperature, drugo inovativnemu strojčku za tetoviranje, tretje mesto pa orodju za analizo zdravja dreves. Več v članku »Na ljubljanski univerzi podelili rektorjeve nagrade za naj inovacijo«.

Odprto

V Ljubljani je vrata odprl nov pospeševalnik – ABC pospeševalnik. Več v članku »Pospeševalnik ABC sprejel prvih devet podjetij«.