NewzJunkie pregled medijev 23. – 29. junij

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev  23. – 29. junij

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Skok

V Sloveniji še vedno velja prepričanje, da startup podjetja zanimajo le mladino in da profesionalci z dobro kariero v multinacionalkah v zagonskih podjetjih nimajo prihodnosti. Da to ni res ne kažejo samo primeri iz tujine, temveč se vse več Slovencev in Slovenk tudi v kasnejših letih kariere  pogosteje odloča zamenjati varno zaposlitev za »adrenalinsko« podjetništvo. Kako je to uspelo nekdanjemu IBMovcu Alešu Leskošeku si lahko preberete v članku Da se nič ne da? Ah, dajte no, skok v neznano je zgodba o uspehu.

Življenje

Da posel in želja po spremembi sveta na bolje hodita z roko v roki dokazujejo v startupu  Nervteh, ki razvijajo simulator vožnje, namenjen izboljšanju vozniških reakcij v primeru kritičnih situacij. Cilj: reševanje življenj. Več v članku Elektronsko izobraževanje proti smrti na cesti.

Čivkanje

Spletna družbena omrežja so danes pomemben kanal za prodajo, promocijo in marketing za vsako podjetje. Vendar je ustvarjanje vsebine za spletna omrežja zamudno in velikokrat mukotrpno delo, ki odvrača pozornost od pomembnejših stvari v podjetju. Tega se zavedajo tudi v startupu Arboobro, zato so razvili aplikacijo Tweet a day, ki na podlagi Twitter profila sama oblikuje primeren tvit. Več v članku Ko aplikacija piše tvite namesto vas.

Neodločenost

Imate probleme pri nakupovanju oblačil in zelo cenite modne nasvete drugih ljudi? Startup ShopOrDrop je razvil istoimensko aplikacijo, ki rešuje prav to bolečino.  Več v članku Se težko odločate pri nakupih oblačil? V pomoč je lahko ShopOrDrop.