NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 22. dec. – 4. jan.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 22. dec. – 4. jan.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Kocke

Intervju z Alešem Špetičem, direktorjem podjetja CubeSensors. Zakaj meni, da so startupi iz področja strojne opreme veliko večji izziv za podjetnike od programerskega tipa podjetja ter kaj danes investitorji iščejo si preberite v članku: Aleš Špetič: Kaj sem se naučil o ‘hardverskem’ poslu.

Potovanja

Soustanoviteljica slovenske potovalne agencije STA Potovanja Anuška Cerovšek Beltram in Blaž Jemc sta ustanovila Travelstarter; prvo platformo za množično financiranje na svetu, ki je namenjena izključno turističnim projektom. Kako lahko tudi sami postanete del Travelstarterja preberite v članku Slovenca postavila platformo za financiranje turističnih projektov.

Pridelki

Podjetje Zelena Točka omogoča enostavno kupovanje pridelkov in eko hrane direktno od domačih proizvajalcev. Napovedi so pozitivne, predvidevajo več kot sto tisoč evrov prihodkov, vidijo možnosti za širitev na tuje trge. Več v članku: Spoznajte start-up, ki ponuja spletno prodajo domačih pridelkov.

Denar

Slovenci smo letos s crowdfundingom zbrali več kot pol milijona dolarjev. Katera podjetja so bila najuspešnejsa, koliko so zbrali, kdo še zbira in kdo je bil neuspešen, si preberite v članku. 

Izzivi

Podjetnik in vlagatelj Matjaž Krc je v intervjuju za Dnevnik spregovoril o prvem izzivu slovenskih podjetij. Zakaj imeti idejo o podjetju in začeti enostavno ni dovolj, in zakaj mora biti potencial dodane vrednosti te ideje zelo velik več v članku.