NEWZJUNKIE PREGLED MEDIJEV 22. -28. SEP.

0 Comment
NEWZJUNKIE PREGLED MEDIJEV 22. -28. SEP.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Nagrada

Slovenski razvijalec programskih rešitev za oglaševanje na mobilnih napravah Celtra je prejela nagrado Gold Stevie Award, ki je znana tudi kot »Oskar poslovnega sveta«. Nagrado je podjetje prejelo za najboljšo rešitev na področju digitalnega oglaševanja, ne gre pa za prvo tovrstno priznanje, ki gaje Celtra osvojila. Lani se je podjetje odelo v srebrne barve, predlani pa v bronaste. Tekmovanje za zlatega Steviea sicer poteka od leta 2002. Več v članku Celtra prejela »oskarja poslovnega sveta«.

Natiskano

Slovenski startup Pel3o, ki je razvilo 3-D tiskalnik LOV3, že ima prve kupce, čeprav je podjetje uradno nastalo šele februarja letos. Kako mladi Slovenci prodirajo na zahteven mednarodni trg, zakaj kupci raje kupujejo slovensko rešitev in ne tujih tekmecev ker kakšna je prihodnost 3-D tiskanja si preberite v članku »Inženir strojništva Miha Pelko navdušuje s hitrim 3D-tiskalnikom LOV3«.

Mobilno

Dobrih 20 tisoč evrov na spletni rešitvi za množično financiranje Kickstarter zbira slovenska ekipa izza skiroja Olaf. Slednji po besedah mladih podjetnikov od konkurence izstopa predvsem na področju tehnologije in oblikovanja, ciljajo pa na poslovne kupce in ljudi iz urbanih okolij. Več v članku »Skiro Olaf uspešno štartal na Kickstarterju«.

Recept

Že dobra dva tedna sta minila odkar je slovenski polnilec za pametne mobilnike iPhone Oivo na Kickstarterju končal kampanjo zbiranja sredstev. Pretekli teden je na dogodku v Ljubljani prvi mož projekta Marin Medak razkril razloge za neuspeh kampanje. Več v članku »Marin Medak razkril napake projekta Oivo«.

Obljubljena dežela?

Slovensko podjetje Datalab je svoj najnovejši spinn-off programsko rešitev za kmetije Agro uradno preselilo v Švico. V kolumni »Zakaj se je bilo treba preseliti v Švico?« direktor Datalaba Andrej Mertelj pojasnjuje zakaj tuji vlagatelji želijo, da se preselite v državo iz katere prihaja denar, kako je učinkovit javni sektor dodana vrednost tudi za zagonska podjetja ter zakaj je potrebno biti tam, kjer so največji svetovni igralci.