NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 20. – 26. april

0 Comment

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Za vas spremlja medije Iztok Hočevar

Test

Da so spletne platforme za množično financiranje odlično orodje za test trga počasi odkrivajo tudi velika slovenska podjetja. IM Vizije je spin-off podjetja s 60 – letno tradicijo Iskra mehanizmi in sredstva za svoj prvi izdelek – domač aparat za pripravo sladoleda – zbira na Kickstarterju. Vse podrobnosti v članku »Gorenjci na Kickstarterju lovijo kupce za seksi aparat«.

Bar

Število co-working prostorov je v Sloveniji vsak dan večje. Ljubljani, Mariboru, Novem mestu… se bo jeseni pridružilo tudi Velenje, ki pa bo do takrat podjetne navdušence gostilo v začasnih prostorih – v nekdanjem baru. Kako se razvija startup ekosistem v mestu in kakšne načrte imajo glavni akterji za prihodnost si preberite v članku »Prej velenjski nočni klub, danes prostor za uresničevanje podjetniških idej«.

Platforma

Ljubljana je dobila novo platformo za zagonska podjetja Start:up Ljubljana. Katere organizacije platforma povezuje in kakšni so načrti vključenih v projekt preberite v članku »Ljubljana bogatejša za novo startup platformo«.

Prijatelji

V prestolnici Slovenije je pretekli teden vrata odprla trgovina Brands of friends, ki na svojih policah ponuja izdelke slovenskih dizajnerjev in vsi izdelki so izdelani v Sloveniji. Velik del izdelkov je svojo pot na police pričel s finančno podporo zbrano na spletnih platformah za množično financiranje kot je Kickstarter. Več v članku »V Ljubljani odprli trgovino s slovenskimi Kickstarter izdelki«.