NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 2.-8. MAREC

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 2.-8. MAREC

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Za vas spremljata medije Tamara Pešnjardo in Iztok Hočevar

Milijonar

Novozelandski milijonar Nick Barlett osvaja tech Slovenijo. Kako je uspel v poslovnem svetu, kakšne so njegove izkušnje in nasveti? Razlogi zakaj je prišel in kaj namerava tu pri nas, preberite v članku: “Novozelandski milijonar, ki s Slovenci želi narediti milijardno podjetje”.

ABC

Odprl se bo nov pospeševalnik v Sloveniji. V središču BTC City-ja v naši prestolnici se naslednji mesec odpira ABC pospeševalnik, ki startupom ponuja tuji seed kapital.  Komu je namenjen, kakšni so pogoji in do kdaj se lahko prijavite, preberite v članku: “ Slovenija bo dobila »največji pospeševalnik v regiji” 

Investicija

Slovenski iskalnik drobnih stvari Chipolo je prejel 200 tisoč evrov investicije. Slovenski podjetniški sklad jim je odobril prijavo in s tem zagotovil nadaljno poslovanje. Ta denar bodo namenili za oglaševanje na tujih trgih in hitrejšo rast podjetja. Več v članku: “Chipolo dobil 200 tisoč evrov investicije”.

Državni denar

Za start-upe je letos skupno na voljo osem milijonov evrov s strani Slovenskega podjetniškega sklada. Kdaj so razpisi, kakšni so pogoji in več, si preberite v članku: “Vse, kar morate vedeti o državnem denarju za slovenske start-upe”.

Blebetanje

Izzivi vsebinskega marketinga pri nas. Intervju z Jasno Suhadolc in Nenadom Seničem. Kaj sploh je vsebinski marketing, kakšna je razlika med dobrim in slabim, kaj si mislita o njem pri nas in kako ga izboljšati, pa več v članku: “Vsebinski marketing v Sloveniji: Veliko ‘korpo blebetanja’ in nekaj napredka”.