NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 2.– 8. FEBRUAR

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 2.– 8. FEBRUAR

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Reklama

Izdelke startupa Bellabeat, ki ga je soustanovila slovenska podjetnica Urška Seršen, je v enem izmed najbolj gledanih ameriških oddaj “Jimmy Kimmel Live!” promovirala igralka in superzvezdnica Mila Kunis. Več v članku “Izdelki slovenske podjetnice navdušili tudi Milo Kunis”.

2014

Slovenska podjetja so lansko leto uspela zbrati več kot 60 milijonov dolarjev sredstev. Še bolj osupljivo pa je dejstvo da je to približno polovica od vseh sredstev zbranih med leti 2006 do leta 2014. Boštjan Špetič je v sredo na srečanju Start-Up Cafe predstavil pregled slovenskega startup ekosistema. Še kaj je ugotovil, pa več v članku: “Slovenski start-upi vredni pol milijarde evrov”.

Vizija

Kako vzpostaviti enotno vizijo podjetja med ustanovitelji in zaposlenimi? Je to sploh pomembno? O tem in več razlaga Edisa Avdić v članku: “Kako lahko ustanovitelji vzpostavijo enotno vizijo podjetja med zaposlenimi?”

Konflikti

Konflikti v podjetju so lahko zelo zdravi ali pa lahko povzročijo nepopravno skodo. Kako najti balanso? Urška Čufer razlaga o treh najpogostejših ovirah, katere so del vsakega start-upa.
Več v članku: “Konflikti v start-upih: zakaj so koristni in kdaj jih je preveč?”

Pospeševalnik

Zadnji investicijski krog Bolgarskega pospeševalnika Eleven se bo kmalu zaključil. Do zdaj je pomagal že trem slovenskim start-upom z 175 tisočimi evri. Kdaj se prijave zaključijo in več v članku: “ Investicijski sklad je doslej investiral 175 tisoč evrov v tri slovenske start-up.”