NEWZJUNKIE – Pregled medijev 17. – 23. nov.

0 Comment
NEWZJUNKIE – Pregled medijev 17. – 23. nov.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Uspešno

Slovenski startup Chipolo je od konca kampanje na Kickstarterju pred skoraj letom dni prodal že več kot 70 tisoč pametnih obeskov. Kakšna je vizija mladih podjetnikov za Chipolo in zakaj in na kakšen način se povezujejo s partnerskimi podjetji si preberite v članku »Prodali že več kot 70.000 obeskov Chipolo«.

Hlajenje

»Air tower« je pasivna klimatska naprava, ki so jo razvili v startupu Setran Plus. Zakaj mladi podjetniki menijo, da bo njihova naprava sprožila spremembe na trgu in kako mislijo to doseči si preberite v članku »Ime dneva: Rok Lončarič, Setran Plus«.

Zmaga

Kateri startupi so se predstavili na investicijski konferenci Coinvest Pacinno Balkan Venture Forum in kateri so najbolj prepričali vlagatelje si preberite v članku »Predstavljamo zmagovalce investicijske konference Coinvest«. 

Obleke

Z mobilno aplikacijo Shop or drop želijo mladi podjetniki rešiti problem negotovih trenutkov pri oblačenju. Zakaj podjetniki z aplikacijo ciljajo predvsem na ameriški trg, zakaj so vrednost aplikacije prepoznala tudi slovenska podjetja ter kako bodo podjetniki uspeli na zelo zasičenem trgu si preberite v članku »Mobilna aplikacija, ki vam pomaga rešiti dileme pri oblačenju«.

Energija

Po HealthDayu v Ljubljani, kjer so se prvič zbrali slovenski startupi s področja zdravstvenih rešitev, se združujejo tudi zagonska podjetja s področja obnovljivih virov in učinkovite rabe energije. Inštitut Jožefa Stefana bo namreč povezal startup podjetja z vlagatelji. Več v članku »Devet poslovnih idej, povezanih z energijo, bo 9. decembra snubilo vlagatelje«.