NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 16. – 22. MAREC

0 Comment

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Za vas spremljata medije Tamara Pešnjardo in Iztok Hočevar

Crawl

Letošnji dan odprtih vrat slovenskih inovativnih teholoških podjetij oziroma “Start-Up Crawl” se je odvil pretekli petek. Udeležilo se ga je vec sto obiskovalcev, ki so potrkali na vrata skoraj štiridesetih podjetij po Sloveniji. S tem so lahko srečali možje in dekleta za izdelki in storitvami, podrobneje spoznali njihova podjetja, razširili svojo podjetniško mrežo in več. Več v članku “Startupi – poslovni model izgubljene generacije” in petkovi oddaji Svet na kanalu A “Dan odprtih vrat v slovenskih startupih”.

Kivi

Novozelandec Nick Bartlett je v petek na dan Start-Up Crawla skupno s soustanoviteljem Boštjanom Pišlerjem in ostalo ekipo uspesno odprl svoj R&R center. The Kiwi Factory se nahaja na Tobačni v Ljubljani, za večc podrobnosti pa preberite naslednji članek: “Kako je uspešen novozelandski podjetnik v Sloveniji odprl R&R center”.

Zapleti

Okrogla miza Elipsa: O izzivih Kickstarter kampanj. Vabilu se je udeležilo šest gostov in sicer vsi ki so izpeljali in uspešno preživeli svoje lastne Kickstarter kampanje. Kakšni so njihovi nasveti, in ‘popoln recept’ za uspeh? Preberite članek: “Kickstarter: Brez zapletov ne gre”.

Pospeševalnik

Na Štajerskem se je pred kratkim odprl nov center za pospeševanje podjetništva. Namenjena je mladimi podjetji s potencialom rasti. Kaj ponujajo, in kje točno so, pa berite dalje: “ V okviru Štajerskega tehnološkega parka novi center za pospeševanje podjetništva”.

Mehika

Poslovna zgodba moža za najuspešnejšo slovensko kickstarter kampanjo – Nika Klanjška. Na svoji kampanji za FlyKly je namreč zbral sedemkrat več od pričakovanega. Kakšni so njegovi nasveti prihodnjim sodelovalcem mnozičnega zbiranja sredstev in kako se FlyKlyjeva zgodba še naprej odvija, pa v članku: “Niko ni pobegnil v Mehiko”.

Prsti

Novo na Kickstarterju. Glovys je snemljiv zaslon na dotik, ki omogoča uporabo pametnega telefona z rokavicami. Za zdaj je na voljo samo za iPhone, in ne za Androide. Več v članku: “Slovenska inovacija, ki poskrbi, da prsti pozimi ob tipkanju na telefon ne bodo zmrznili”.

Pisarna

Četrta pisarna, oz Fourth Office je aplikacija, ki na enem mestu združuje druge aplikacije, kot so elektronska pošta, Twitter, Google Drive, Dropbox, projektno vodenje in organizacijo nalog. Namenjena je za agilna podjetja, ki so fleksibilna na spremembe na trgu. Do zdaj so prejeli več kot štiri milijone dolarjev investicije. Beri dalje: “Slovenska Četrta pisarna prejela že skoraj 4 milijone dolarjev”.