NewzJunkie pregled medijev 16. – 22. junij

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev 16. – 22. junij

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

Pretekli teden so zaznamovali študentski startup weekend na temo lesa, investicija ustanoviteljev BitStampa v CubeSensors, 10-obletnica LUI ter izbor Mlade podjetnice 2014. 

  • Slovenski startup CubeSensors je pretekli teden prejel investicijo ustavnoviteljev slovenskega startupa Bitstamp. »Po dveh letih učenja bomo investicijo uporabili za povečanje ekipe in proizvodnje ter za razvoj novih proizvodov,« so ob tem poudarili v CubeSensors. Več v članku Ustanovitelja Bitstampa vlagata v CubeSensors.
  • “Ženske smo zelo usmerjene k uresničevanju ciljev, povezujemo ideje in time ter stremimo k iskanju konsenza, naša prednost so čustvena inteligenca, empatija in intuitivnost.” Več  o tem kako podjetje Comtrade podpira ženske v techu v članku Povezujejo time in ideje ter iščejo soglasje.
  • Vendar večina slovenskih startupov še vedno ni v fazi, ko bi bili pripravljeni za investicijo. Prav tem želi pomagati ljubljanski inkubator LUI, ki je ta teden praznoval 10. obletnico. Kakšne so ekipe v LUI in kaj direktorica inkubatorja  Lidija Honzak pričakuje od potencialnih kandidatov za njihove programe si lahko preberete v članku  LUI praznuje desetletnico: »Na trgu uspe 95 odstotkov naših start-upov«.
  • Pri zavodu Mladi podjetnik pa so pretekli teden že šesto leto zapored izbrali in podelili naslov Mladi podjetnik. Letos se je zmage veselila podjetnica Jana Fleišer, ki dodano vrednost na trgu ustvarja z inovativnim vrtcem. Več v članku Mlada podjetnica leta 2014 je Jana Fleišer (vrtec Dobra teta).