NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 16.– 22. FEBRUAR

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 16.– 22. FEBRUAR

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Za vas spremljata medije Tamara Pešnjardo in Iztok Hočevar

Angeli

Blaž Kos iz Iniciative startup Slovenija je že več kot desetletje del slovenskega startup ekosistema. Trenutno je ključni člen dveh slovenskih paradržavnih pospeševalnikov Start:up Geek House in Go:Global Slovenia. Kaj pospeševalniki ponujajo podjetnikom, kako se bo državni denar v zagonska podjetja valil v prihodnosti ter kaj pravzaprav iščejo poslovni angeli v startupu si preberite v članku »To je stvar, brez katere ne bi bilo ne Googla ne Facebooka«.

Pospeševalniki

Ivaylo Simov iz Bolgarskega sklada Eleven o pospeševalnikih. Njegovih par nasvetov za tiste ki razmišljate o prijavi, mnenja o prihodnosti pospeševalnikov in več pa v članku: “ Bolgarski investitor: “Slovenci ste pridni, skrbni in imate znanje”. 

Smuka

Kako zavarovati svoje smuči na preprost in učinkovit način? Slovensko-Avstrijsko podjetje PowUnity je razvilo napravo NeverLose, katera varuje smuči proti tatovom, ko jih med smučanjem izgubiš ali ko pozabiš kam si jih dal. Več v članku: “Bo tatovom smuči odklenkalo s slovensko-avstrijsko inovacijo?”.

Dobrodelnost

Serijski podjetnik Dalibor Matijević, ki se je v ospredje prvič prebil s svojim projektom spletne prodaje ribiških kart, je zagnal novo zagonsko podjetje – tokrat z dobrodelno noto. Matijević je razvil platformo Zaokroži, ki potrošnikom omogoča, da pri plačevanju različnih storitev ali produktov preostanek drobiža do enega evra darujejo moči potrebnim. Več v članku »Kako lahko s preprosto idejo zberemo kar 51 tisoč evrov na mesec«.

Kickstarter

Uporabljanje pospeševalnika kot recimo Kickstarter postaja vedno bolj popularna metoda zbiranja finančnih sredstev. Tukaj je pet napak ki lahko uniči vaše možnosti za uspeh. Več v članku: “ Kickstarter: 5 napak, ki lahko uničijo vaše možnosti za uspeh”.