NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 15.-21. DEC.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 15.-21. DEC.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Inkubator 

Intervju z Lidijo Honzak, direktorico Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja (LUI). V šestih letih so podjetja LUI-a pridobila za 16 milijonov evrov investicij. Koliko podjetij je že šlo skozi njihov program, kako jim pomagajo preberite v naslednjem članku »Intervju: V našem start-up ekosistemu so prikrajšani raziskovalci«. 

Šole

Program Moje Podjetje, ki se izvaja v nekaterih slovenskih srednjih šolah postaja vedno bolj popularnejši. Profesor podjetništva Janez Gorenc govori o veščinah katere dijaki pridobijo, razlaga zakaj je ta nov inovativen način razmišljanja tako pomemben, zakaj se mora naš šolski sistem temu prilagoditi in še več v članku »Z učenjem podjetništva do bolj učinkovitega šolskega sistema«. 

Ekosistem 

Blaž Kos z Iniciative Start:Up pomaga mladim podjetjem do globalnega uspeha. Kako jim program pomaga do tega cilja, kakšne so možnosti za pot do tujih trgov, kaj manjka da bi bil slovenski start-up ekosistem še bolj privlačen si preberite v članku »Intervju: Ali bomo skupaj močni in prebojni ali pa nas sploh ne bo več«. 

Koza

Nov slovenski uspeh na Kickstarterju. Ekipa Equa je s svojo kavno skodelico v obliki kozjega roga zbrala že več kot 200 tisoč ameriških dolarjev (cilj so si sicer zastavili pri 25 tisočakih) podpora pa še raste. V kaj bodo usmerili zbrana sredstva in kako naprej pa preberite v članku »Kavna skodelica Goat Mug na Kickstarterju zbrala že več kot 200 tisoč dolarjev«. 

Nagrada

Semantika je pobrala prestižno nagrado EU Web Award v Bruslju. Njihova spletna platforma Museums.EU omogoča predstavitev eksponatov v muzejih, galerijah in drugih evropskih ustanovah. Z več kot 10 tisoč uporabnikov samo njihove beta verzije, kakšni bodo naslednji koraki, preberite v članku »Spletna platforma Museums.EU pobrala prestižno nagrado EU Web Award«.