NewzJunkie pregled medijev 14. – 21. julij

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev 14. – 21. julij

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

(Ne?) uspeh

Skupina slovenskih študentov ni uspela na spletni rešitvi za množično financiranje Kickstarter ni uspela pridobiti željenih finančnih sredstev za svoj produkt Hexapad. Zakaj jim po njihovem mnenju ni uspelo, kaj so se ob neuspehu naučili in kakšna bo pot Xehapeda v prihodnosti si preberite v članku Hexapad – “Po nekaj urah smo spoznali realnost Kickstarterja”.

Ježki

Štiri slovenske študentke različnih področjih so združile moči v želji po digitalizaciji zemljevidov podvodnih prostranstev. In nastala je aplikacija OKEANA, ki izriše vse podvodne zemljevide zemlje, namenjena pa je predvsem potapljačem, raziskovalcem in drugim ljubiteljem globoke modrine. Kako je nastala ideja, kaj žene mlade dame v podjetniško ustvarjanje in zakaj vidijo svojo aplikacijo kot Wikipedio podmorskega sveta si preberite v članku Informatičarke osvajajo podvodni svet: So tukaj kakšni ježki?

Znanje

slovenski startup Doctrina, ki stoji izza spletnega portala za izobraževanje zaposlenih v lekarnah Doctrina.si, je vložil tudi že slovenski farmacevtski trgovec Salus. Kakšne načrte imata mlada podjetnika izza Doctrine v prihodnosti in zakaj je njihov poslovni model ključ do uspeha si preberite v članku Ime dneva: Jure Pučko, Doctrina.

Izmenjava

Spletna platforma LinkedAge, za katero stoji podjetje Socinet, je namenjena pospeševanju mobilnosti najstarejših. O tem, kako projekt letos postaja mednaroden in katere destinacije zanimajo starejše si preberite v članku Spletna platforma za izmenjavo upokojencev.

Igrače

Mix tehnologije in lesa je lahko dobra podjetniška priložnost, so ugotovili slovenski inovatorji na preteklem startup weekendu na temo lesa in nastala je lesena igrača, ki deluje na principu hidravlike. Več v članku Tudi igrače so lahko priložnost za start-upe.