NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 12. – 18. januar

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 12. – 18. januar

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Nezaupanje

Intervju z Matejem Fegušem, lastnikom in direktorjem pohištvenega podjetja Donar. O pomembnosti podjetniškega razvoja in usredotočenost lastne blagovne znamke v tujino, nujnosti spremljanja in seveda postavljanja novih trendov, pomanjkljivosti te vrste podjetniške mentalitete na domačih tleh in več v članku: »Slovenska družba je prežeta z nezaupanjem«.

Preobrat

Pet nasvetov ustanoviteljev podjetij Hood Burgerja, Goat Muga ter Boruta Borštnika iz Zavoda Mladi Podjetnik o izzivih na začetku podjetniških poti. Zakaj je pomembno tržno preizkuševanje, pomembnost mreženja, finančni viri, učenje iz napak in več v članku: »Kako sta se šefa Hood Burgerja opekla in hitro pobrala«.

Talent

Slovenci smo nadpovprečno inovativni sodeč po rezultatih raziskave o zgodnjem podjetništvu, ki sta jo opravila Svetovni ekonomski forum in Global Entrepreneurship Monitor (GEM). Kakšne so podrobnosti raziskave, kateri so najuspešnejsi primeri v Sloveniji in več, v članku: »Slovenski start-up podjetniki nadpovprečno inovativni«.

Zen

Slovenski ZenEgg je cilj na Kickstarterju preseglo za 50-krat. Leseni osebni totem namenjen sproščanju je podprlo več kot 2900 ljudi s kar 110 tisoč dolarji. Kakčen je bil odziv ekipe in kaj zdaj pa si preberite v članku: »Slovensko zenovsko jajce na Kickstarterju cilj preseglo za skoraj 50-krat«.

Roboti

Podjetje Kinestica je razvilo medicinsko-rehabilitacijski pripomoček BiMeo, in se s tem uvrstilo na lestvico najbolj perspektivnih podjetij v panogi. Več o izdelku in podjetju si lahko preberite tu: »Kinestica med 15 podjetji, ki bodo krojila trg robotske rehabilitacije«.

Coworking

V Mariboru so se odpri novi coworking prostori – Coworking Maribor. Okoli 30 delovnih postaj je na voljo za brezplačno uporabo posameznikom s tega območja. Kje so ti prostori, in kaj še nudijo pa izvejte v članku: »V Mariboru odprti novi coworking prostori«.