NEWZJUNKIE PREGLED MEDIJEV 1.-7. SEPTEMBER

0 Comment
NEWZJUNKIE PREGLED MEDIJEV 1.-7. SEPTEMBER

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Delo

Tadej Gregorčič in Jernej Kocjančič iz podjetja Motiviti že več let skupaj napadata predvsem svet digitalnih iger, s svojimi rešitvami pa sta zadovoljevala tudi tako zahtevne stranke kot so adidas, LG in The Economist. Zakaj je predvsem trdno delo pogoj za preboj na globalni trg ter zakaj je potrebno v življenju opravljati delo, ki bi ga delali tudi »za minimalca« si preberite v članku »Ime dneva: Tadej Gregorčič in Jernej Kocjančič, Motiviti«.

Investicija

Slovenski startup Cashila je bil sprejet v bolgarski pospeševalnik LAUNCHub in posledično od Bolgarov prejel tudi semensko investicijo. Kaj pravzaprav razvija Cashila, ki napada svet BitCoina, si preberite v članku »Slovenski ‘bitcoin’ startup Cashila prejel bolgarsko investicijo«.

Preobrat

Tudi v drugem največjem slovenskem mestu Maribor se startup ekosistem vse hitreje razvija. Kakšne priložnosti vidijo Mariborčani v startup podjetjih in kaj bosta nova pospeševalnika prinesla štajerskim startupom si preberite v članku »Z motivacijo najdeš tudi priložnosti«.

Denar

Ljubljana je dobila prvi bankomat za virtualno valuto BitCoin. Kje ga lahko najdete, kakšne so omejitve pri trgovanju in kakšen je poslovni model izza bankomata si preberite v članku »Foto: Prvi dvosmerni bankomat za bitcoine v Ljubljani«.

Festival

Pretekli konec tedna je v Novem mestu potekal prvi festival zagonskih podjetij Startitup. Utrinke s festivala si lahko ogledate na »njihovi Facebook strani«.

Nauki

O uspehu slovenskega startupa MESI, ki se je s svojo rešitvijo uvrstil v finale mednarodnega tekmovanja Qualcomm Tricorder XPRIZE, smo pisali že pretekli teden. Tokrat pa si lahko v članku »Podjetje razvilo napravo, zaradi katere bomo manj hodili k zdravniku« preberete s kakšnimi težavami so se spopadali mladi podjetniki pri razvoju medicinske naprave naslednje generacije, kaj takšno tekmovanje pomeni za mlado podjetje ter zakaj bi morala Slovenija bolj sodelovati z gospodarskimi velesilami.