NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 1.-7. DEC.

0 Comment
NEWZJUNKIE – PREGLED MEDIJEV 1.-7. DEC.

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

 

Domače

Čeprav je v Sloveniji v zadnjih letih lesna industrija bolj ali manj dokončno propadla, pa mladi podjetniki v naravnih bogastvih Slovenije vidijo odlično priložnost. Na platformi Kickstarter so pretekli teden zaživele kar tri slovenske kampanje produktov iz lesa – 360 Shelf, Zenegg in Tratar Bikes. Več v članku “Na Kickstarter trije slovenski lesni projekti”.

Zmaga

Slovenski startup NERVteh je letošnji zmagovalec tekmovanja mednarodnega investicijskega foruma in startup tekmovanja SEE Innovation Competition, mednarodnem investicijskem forumu in start-up tekmovanju. Ekipa razvija avtomobilski simulator za zmanjšanje avtomobilskih nesreč. Več v članku “Slovenski NERVteh zmagovalec start-up tekmovanja v Budimpešti”.

Bitcoin

Vse več tudi Slovenskih podjetij kot plačilno sredstvo sprejema tudi virtualno valuto Bitcoin. Kakšen je odziv trga v Sloveniji na Vitcoin ter ali se vpeljava sploh splača si preberite v članku “Zabec.net napoveduje investicijo v višini do 50 tisoč evrov “.

Park

Tehnološki park Ljubljana Brdo je največji deležnik v slovenskem startup ekosistemu, ki daje prostor skoraj 300 podjetjem. Kaj TP išče v startupih, kaj jim ponujajo in kaj se dogaja na slovenski startup sceni si preberite v intervjuju s  pomočnica direktorja tehnološkega parka Marjana Majerič “Park, v katerem nastajajo ideje, ki prebijajo povprečnost”.

Proizvodnja

Startup Kefirko (ki izdeluje posode za enostavnejšo pripravo kefirja) je na Kickstarterju predčasno zbral dovolj finančnih sredstev za zagon proizvodnje. Kakšne načrte imajo za hitrejšo proizvodnjo in distribucijo pa si lahko preberete v članku “Slovenski Kefirko uspešno do sredstev na Kickstarterju”.