NewzJunkie pregled medijev 4. – 10. avgust

0 Comment
NewzJunkie pregled medijev 4. – 10. avgust

 

Kaj ste spregledali, pa recimo, da ne bi smeli

Pregled slovenskih in tujih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…

…plavamo.

Tvegan kapital

Skladi tveganega kapitala so za veliko zagonskih podjetij, ki so predvsem v fazi, ko že imajo izdelan produkt in poslovni model ter samo še iščejo denar za pospešeno rast, edini razpoložljivi vir financiranja. Kakšna so pričakovanja skladov tveganega kapitala, kakšne so izkušnje slovenskih podjetnikov s temi skladi ter ali se sodelovanje s skladi podjetniku sploh splača si preberite v članku »Tvegani kapital je naporen lastnik, ko je preboj na trg počasen«.

Lokacija, lokacija, lokacija

Kje se danes splača zagnati startup podjetje? Tam kjer so kupci, menijo slovenski podjetniki, ki so zgradili podjetja od Berlina do New Yorka. Zakaj se splača oditi v največje svetovne prestolnice, kako se podjetja spopadajo z odhodom v tujino ter kako naj se podjetje pozicionira v tujini izveste v članku »Start-up se gradi tam, kjer so kupci«.

Pravo in startupi

Številni mladi startupi se zaradi pomanjkanja pravnega znanja ves čas sprašujejo, ali je potrebno pravno zavarovati svojo idejo, in kaj sta pravzaprav poslovna skrivnost ter konkurenčna klavzula. Odgovore na ta in podobna vprašanja, predvsem pa odgovor na vprašanje, kako dobro zaščititi občutljive podatke, najdete v prispevku »Varovanje poslovnih skrivnosti, konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula«.

Slovenski kadri

Slovensko podjetje 3fs, ki je znano predvsem po svoji aplikaciji za mobilne naprave za organiziranje osebnih financ Toshl, poudarja, da je v Sloveniji malo dobrih kadrov, pa še ti se v večini primerov bojijo delati za 3fs. Kaj danes zagonsko podjetje pričakuje od zaposlenih, zakaj so ravno zaposleni ključni dejavnik uspeha na trgu ter zakaj mora podjetje odpuščati, tudi najboljše, si preberite v članku »3fs: V Sloveniji lani nismo izdali niti enega računa«.

Hrvati napadajo

Hrvaški startup Pickbox želi na trgu premagati ameriški Netflix, ki je v zadnjem četrtletju po prihodkih prehitel celo HBO. Med »napadenimi« državami se je znašla tudi Slovenija, kjer Netflix sicer še ni prisoten. Zakaj Hrvati menijo, da bodo uspešno premagali Netflix, kaj se danes dogaja na trgih digitalnih vsebin ter kako pravno urediti spletno posredovanje avtorskih vsebin si preberite v članku »Ivan Ljubičić, Pickbox: Laže lokaliziramo vsebino kot Netflix«.

Inoviranje

Zakaj je le 10 odstotkov inovacij uspešnih na trgu, zakaj denar ni ovira za inoviranje ter kakšen je postopek preverjanja inovacije si preberite v prispevku »Kako prepoznati uspešno inovacijo?«.