Dogodki in službe, 20. – 26. okt.

0 Comment
Dogodki in službe, 20. – 26. okt.

Še 6 dni do maratona. Gadgets anyone?

Ker vemo, da vas bo ta vikend kar nekaj brusilo pete po ljubljanskem asfaltu, vam želimo zdrav teden in delujočo tehnično podoro. Za vse, ki ne boste tekli, pa vseeno radi  premišljujete o heatlh-tech rešitvah pa napovedujemo dan za slovensko health-tech skupnost, ki se ima zgoditi takoj po krompirjevih počitnicah 5. novembra.Drugače pa je mantra tega tedna dobro znano dejstvo, da razvojni timi potrebujejo ženske (tudi samouke) in družba električne avtomobile in kolesa.Vsi študentje, ki še ne znate pisati svojih življenjepisov, se lahko obrnete na 15. Študentsko areno, ki na Zaposlitvenem dnevu mladih uči prav to. Tisti, s svojimi idejami pa brž v Areno podjetnišva pod Ustvarjalnikovo taktirko poslušat izkušene podjetnike ali pa se naučit pitchat svojo idejo. Vaja dela mojstra!StartupJob.si še vedno dela, naš nabiralnik pa tudi info@internetweek.si.

NewzJunkie je prebral: Alergija, Stres, Olaf, Profesor, Bolgarija.

Razvijaš ali pa bi razvijal/a health-tech aplikacije?

www.healthday.si
5.11.2014, 9:00 – 14:00

Eno dopoldne za druženje, spoznavanje in učenje vsega in vseh na domači health-tech sceni. Pogovarjaš se lahko o preventivi, kurativi, datotekah, kartotekah, izvedljivi prihodnosti in znanstveni (!) fantastiki. Udeležba je brezplačna, a število mest omejeno in čakalne dobe – kot zdravstvu – dolge. Zato pohiti s prijavo, da ne ostaneš pred vrati! 🙂

Mimogrede pa izpoli še tale kratek formular in nam daj vedeti, da si del slovenske heatlh-tech skupnosti.

Pa seveda povej naprej.

Do konca oktobra še:

______________________________________________________________________________

Ta teden

ponedeljek 20. 10.

9:00  Konferenca JavaSi ’14

torek 21. 10.

9:00  Free Software Foundation Europe (FSFE): Pravna pisarna za prosto programje [FOSS] – Kiberpipa
18:00  Zakaj razvojni timi potrebujejo žensko energijo? Ob zaključku evropskega tedna programiranja 2014 (Europe Code Week 2014) želimo izvedeti, kako pomembna je ženska energija v razvojnih timih. Svoje izkušnje bodo predstavile: Alja Isaković, Erika Pogorelc, Marinka Žitnik, Mateja Verlič in Marija Radović.
19:00   Spletne urice Maribor #43: Bitcoin

sreda 22. 10.

17:30  CodeCatz Open Doors after Django Girls, iščejo in vabijo se nove članice/člani Django girls Ljubljana.
19:00  D·Talk: Toolbox of a Ruby Team, Martin Artnik in Miha Mencin bosta govorila o tem, katera orodja se uporabljajo pri agilnem spletnem razvoju in zakaj sta jih izbrala.

četrtek 23. 10.

8:30  Bisnode Business Speed Networking
18:00  start:Cloud++ graduation, najboljše ekipe programa bo izbrala strokovna žirija: Matevž Medja, Gigodesign, Nejc Matjaž, Ondu in Poligon in Boštjan Špetič, Zemanta in Silicon Gardens Fund. Osrednji gost in govorec bo Tadej Jevševar iz Chipola.
20:00  Business Meetups Nova Gorica, vitek in agilen Matej Golob, 30Lean, bo gost večera.
20:00  2. tehnološki večer: 726 kilometrov z enim polnjenjem, OpenLab Kranj, avtomobilski vizionar Andrej Pečjak bo predstavil razvoj električnega avtomobila Metron 7.

petek 24. 10.

16:00  CoderDojo delavnica za otroke in mlade po srcu (8+ let), Ljubljana

sobota 25. 10.

9:00  Xamarin Hack Day – Ljubljana

nedelja 26. 10.

NewzJunkie

Startupi bi reševali življenja, a država jim ne pusti

Pregled slovenskih medijev: zgodbe startupov, novice iz podpornega okolja, poslovne priložnosti…StartupJob.Si

 

Novi izzivi, kot so spodnji, čakajo na nove talente. Da pa ne bomo v novičniku gostobesedili o super delovnih okoljih, vabimo kar na spletno stran.

Več prostih mest najdeš na portalu ➜

Kolegi iz startit.rs sporočajo, da je njihova jesen lepa, startupi pa zaposljujejo ➜

 

Dodaj odgovor