Dogodki in službe 2. – 8. junij

0 Comment
Dogodki in službe 2. – 8. junij

 

 


Spletna stran internetweek.si

Imamo angelski sklad, zdaj skupnost išče zanimiva zagonska podjetja

 

Najboljša novica prejšnjega tedna je vsekakor ustanovitev prvega iz podjetniške skupnosti vzniklega slovenskega sklada tveganega kapitala, ki so se mu pridružili tudi najvidnejši tuji vlagatelji.

Ker splošnih špekulacij in izpraševanj po ovinkih ne priporočamo, se, dragi startupi, kar opogumite in začnite predstavljati skladovcem, da dobite konkretne povratne informacije. Angelski sklad želi delovati neposredno in transparentno, zato ni izgovora da ne bi v taki maniri tudi pristopali k njim – kontakti na zgornji povezavi.

Danes se začne Living Bits and Things, ki je ​​še vedno edini IoT/M2M dogodek za srednjo in jugovzhodno Evropo. Osredotočen je na poslovni razvoj, tehnologije prihodnosti in trajnostno družbo.

V torek na slovensko sceno priniha prvi pivo(t) meetup, žal je že poln, zato se včlanite v skupino in bodite pozorni na naslednjo objavo.

Global GovJam se v četrtek  zaključi s posebnim gostom. Na obisk pride Ben Giddings, ki je sodeloval je pri prehodu britanskega zunanjega ministrstva na platformo gov.uk, in bo delil izkušnje iz tega svetovnega benchmarka na področju javnih storitev. Če delate v javni upravi ali pa si to srčno želite, ker vidite prostor za celo morje izboljšav, tega dogodka ne gre zamuditi. Udeleženci GovJama bodo Benu Giddingsu med drugim predstavili delujoče prototipe izboljšav javnih storitev. Se že veselimo!

Kot že veste, nismo posesivni do svoje pisarne Little Soho, vedno smo veseli novih cimer ali cimrov, zadnje čase pa rutino razbijajo tudi ekipni sestanki. Če ti prav pride miza ali piši briši tabla in malo miru se nam kar javi.

Mi še naprej tvitamo in zbiramo nove službe na #StartupJobSI. Koliko delovnih novih delovnih mest objavimo na skupnem mestu je odvisno tudi od tebe. Če imaš delovno mesto, nam javi na info@internetweek.si. Z veseljem bomo širili dobro novico. Hvala za dober odziv!

Za vse, ki še ne prejemate Internet Weeklyja, pa bi ga radi:
Internet Weekly newsletter

Ta teden

Najave

ponedeljek 2.6.

9:00  Living Bits and Things, Bled 2. – 5. junij

torek 3.6.

12:15  Meetup: Let me share Lincoln Island’s pivoting story

17:00  Service Design Slovenija: Global GovJam dogodek, Poligon, 3. – 5. junij

sreda  4.5.

7:30  13. Start-up Cafe: Podjetniški mediji

8:30  DIGGIT – slovenska digitalna konferenca 2014

DIGGIT sta dva dneva pregledovanja digitalnih trendov, primerov dobrih praks in spletnih novosti.

četrtek 5.6.

8:15  Prva Data Center konferenca v Sloveniji

Konferenca združuje vse relevantne informacije o načrtovanju, izgradnji, upravljanju ter vodenju sodobnih, energetsko učinkovitih podatkovnih centrov.

18:00  Zaključna prireditev Global GovJam z gostom Benom Giddingsom

Na zaključni predstavitvi bo gost iz Anglije Ben Giddings, ki ureja digitalne komunikacije britanske Foreign & Commonwealth Office. Britanske elektronske javne storitve so svetovni zgled in nadejamo se navdušujočega obiska gospoda Bena.

petek 6.6.

16:00  CoderDojo delavnica za otroke in mlade po srcu (8+ let)

#StartupJobSi

3fs

Je v Kranju kaj novega?

10+ novih sodelavcev sprejmejo v ekipo in locirani so še vedno v kranjskem tehnološkem parku, ki ima za razliko od ljubljanskega, poleg kafiča še fitnes in vrtec. Več povedo sami.

 Backend developer(s), team Etalio.com  Backend developer(s), team Plugger  Frontend developer, team Plugger  Senior Android developer, Otro.me and Etalio team

ComTrade

Ambiciozni posamezniki so v ekipi zelo zaželjeni!

 Razvijalec spletnih aplikacij Ruby on Rails  Erlang razvijalec programske opreme

D Labs

..ali kako biti žabar brez žab?

 iOS developer(s)  Windows Phone developer  Android developer

Dotcom

Radi imajo Javo, implementirajo različne rešitve in imajo več produktov. 

 Senior programer za Java okolje

Infinum

Obstoječa ekipa potrebuje motivirano in prido čebelico.

  Project Manager Assistant

Marand

Imate radi sladko? 

Marand, ki domuje v bivši tovarni Zmajčkovega butika, ponuja delo v visoko motivirani ekipi, ki išče nove sile za globalne produkte. 

 Java arhitekt  Spletni razvijalec

Oryx Gaming

Igre še ni konec!

Dopolnjene so zahtevane veščine za Java developerja in Flash / ActionScript developerja.

● Quality engineer  Technical writer  HTML5 and JavaScript developer  Java developer  Flash / ActionScript developer

Outfit7

Novejša delovna mesta za vse pametne in lepe:

● Product Manager: Mobile Apps and Games ● Senior Software Engineer / Web Frontend Tech Lead  Senior Director of Controlling

Za pametne in lepe tudi starejša delovna mesta:

● Integration and Support Engineer  Director of IT  Head of Backend Development  Content Director  Game Art Director  Head of Game Development Quality Assurance / Test Lead

Več prostih delovnih mest najdeš na naši spletni strani ➜