Dogodki in službe 12. – 18. maj 2014

0 Comment
Dogodki in službe 12. – 18. maj 2014

 


Delovne priložnosti na startup in IT sceni

Teden v znamenju konference Podim

Teden pred nami je poln zanimivih dogodkov, glavni pa je konferenca PODIM 2014, ki je v znamenju podjetniškega vlaka smrti in zabave; vzponov in padcev, uspehov in neuspehov ter koristnih nasvetov za podjetniško pot. In seveda mreženja! Družiš se lahko tudi na dveh pred Podim dogodkih.Predlagamo, da dolg družaben teden zaključiš na 8. Webmaster pikniku. Združuje vse, ki se profesionalno ukvarjamo z internetom in povezanimi tehnologijami.Tvitamo in zbiramo nove službe na #StartupJobSI. Če imaš delovno mesto nam javi na info@internetweek.si. Z veseljem bomo širili dobro novico.
Za vse, ki še ne prejemate Internet Weeklyja, pa bi ga radi:
Internet Weekly newsletter

Ta teden

Najave

ponedeljek 12.5.

18:00  Pred dogodek konference Podim: Product Design Guild Ljubljana

Prvo srečanje Product Design Guild v Ljubljani je plod sodelovanja med slovenskim startup podpornim okoljem in londonskim digitalnim pospeševalnikom Firestartr.  Vzpostavlja vez med oblikovalci, razvijalci in podjetniki s skupnim ciljem: izdelavo uspešnih digitalnih produktov.

19:00  Silicon Gardens: Druženje z Maxom Gurvitsom – pravnik, podjetnik in investitor

Max Gurvits je velik podpornik startup ekositema v regiji, startup ekipam pomaga, da se izognejo napakam, ki jih je sam storil na podjetniški poti.

torek 13.5.

15:00  Pred dogodek konference Podim: Intervju z Andreo Spiegel, Forbs

V intervjuju bo govora o vplivu novih distruptivnih digitalnih tehnologij na tradicionalne medije, o prenosljivosti lekcij, ki jih ti izzivi prinašajo na druge industrije, vlogi data-driven pristopa naspram zanašanju na intuicijo pri razvoju novih produktov ter nenazadnje nekaj o novih medijskih trendih in temnih plateh socialnih družbenih omrežij.

10:00  FSFE – Free Software Foundation Europe: Pravna pisarna svetuje Matija Šuklje

19:00  POT: OSSEC – Odprtokodni HIDS

19:00  Startup müsli #23: VIA app – Predstavitev ideje »energetsko varčnega daljinca« za stavbe

sreda 14.5.

8:30  Podim konferenca 2014, Maribor 14. in 15. maj

Več kot 40 domačih in mednarodnih strokovnjakov bo delilo nasvete in izkušnje kako se znajti v težkih poslovnih situacijah, kako pomembna sta močna volja in vrhunsko znanje ter kako premagovati ovire na poti do globalno uspešnega start-up podjetja.

četrtek 15.5.

9:30  Podim konferenca 2014, Maribor

18:00  Do pasu #vblatu: Real Time Big Data. Scalable, Available and Secure [Patrick Callaghan, Datastax]

petek 16.5.

17:00  StartUP Story: Dawn of Play in Žiga Hajduković

Skupaj z avtorjem igre, Samom Pajkom, bosta povedala vse o igri Roll Back Home – njuno izkušnjo, vzpone in padce, ki sta jih doživljala od lansiranja, prvi stik z Apple App Store uredniki itn.

19:00  Silicon Gardens: Fireside chat with Mark Johanson (Zite/Flipboard)

Pogovor z ustanoviteljem aplikacije za branje časopisov na tablicah Zite – Markom Johnsonom. Vstopnice

sobota 17.5.

9:00  Drupal Camp Alpe-Adria 2014, Portorož 17. in 18. maj

Drupal Camp Alpe-Adria je konferenca, ki druži uporabnike Drupala, na njej so prisotni razvijalci, podporniki in vsi ostali navdušenci z vseh koncev sveta.

10:00  8. Vseslovenski Webmaster piknik 2014

Čolnarna Trboje se nahaja ob Trbojskem jezeru v okolici Kranja. Vreme za piknik bo. V primeru vesoljnega potopa pa je čolnarna itak mesto, kjer si želite biti.

nedelja 18.5.

9:00  Drupal Camp Alpe-Adria 2014, Portorož

#StartupJobSi

Celtra

 Front-End Developer  Senior Javascript Developer (mobile)  Software Engineer – Analytics  QA Engineer  QA Automation Engineer

Modra jagoda za projekt Mediately

 Ruby back-end developer @MediatelyMDProgramerji, ki obvladajo celotni stack, od baze v PostgreSQL-u, obdelovanje medicinskih informacij v Ruby-u, do front-end JavaScript-a so zaželjeni.

Outfit7

 Head of Game Development  Game designer  Level designer  Sound designer  Animator  Environment artist  Conceptual artist  Programmer

Več prostih delovnih mest najdeš na spletni strani ➜