Dogodki in delo, 21.-27. september

Weekly Newsletter 0 Comment

Mi smo za nevtralnost interneta.
Pa ti?

Imaš startup, ki ponuja spletno storitev?
Potem te nevtralnost interneta vsekakor mora zanimati. Spletne storitve, ki jih razvijajo in ponujajo startupi, bi lahko pod trenutnim predlogom nove evropske zakonodaje utrpele hud udarec in postale nekonkurenčne, če bi politiki telekomom prepustili odločanje o prioritetnih spletnih storitvah na trgu in dovolili, da poljubno določajo komercialne pogoje dostopa do interneta.

Imaš startup, ki ponuja mobilno aplikacijo?
Potem te nevtralnost interneta vsekakor mora zanimati. Operaterji bodo na osnovi nove zakonodaje lahko svobodneje določali cene na osnovi tržnih in tehničnih pogojev in značilnosti dostopa do interneta. Za določene aplikacije bodo lahko omogočali brezplačen prenos podatkov, medtem ko bo za večino prenos treba plačati. Na slabšem bodo predvsem startupi in inovativne aplikacije, ki si šele utirajo pot na trg.

Imaš startup, ki deluje na spletu?
Potem te nevtralnost interneta vsekakor mora zanimati. Pod trenutnim predlogom evropske zakonodaje bodo ponudniki dostopa do interneta ponujali tudi posebne storitve, poleg dostopa do interneta, za katere bodo ocenili, da je zanje potrebna višja raven kakovosti. Te storitve bodo imele prednost pred ostalimi, s tem pa bo lahko zmanjšana tudi kakovost prostega dostopa do interneta ali pa bodo določene storitve zaradi tega dražje. Operaterji bodo imeli tudi manjše spodbude za investicije v povečevanje kapacitete omrežij.

Imaš vprašanje?
Pridi v Poligon. Dr. Dušan Caf, predsednik Sveta za elektronske komunikacije in komunikolog Domen Savič ti bosta pomagala najti odgovor na tvoja vprašanja, skupaj pa bomo začrtali smernice boja za nevtralnost interneta. Ki je dobra za vse.

  • StartupJob.si portal za nova delovna mesta je vedno odprt, najavljamo pa tudi izobraževalne priložnosti, ki ti pomagajo, do naslednje stopničke zadovoljstva.
Piši nam na info.

Ta teden

PON 21. 9.

19.00  #4kuge: Dobrodošli v Združenih državah nadzora, Ljubljana
19:00  #BusinessGoesHiking, parkirišče pod Šmarno goro

TOR 22. 9.
15:30  Delavnica: Imam idejo za startup! Kaj zdaj?, Maribor
17:00  Startup Marketing, 1/2, Ljubljana
18:00  Srečanje CEED kluba 2015-16, Ljubljana, V CEED skupnosti podjetnikov, napolniš baterije v edinstvenem vzdušju. Čaka te mreženje s preko 100 podjetniki, druženje in seveda dobra vsebina. Odprtih je 20 mest za nečlane CEEDa. Prijaviš se tukaj!

ČET 24. 9.

  • POMP Forum, Ljubljana, Mednarodna konferenca s področja vsebinskega marketinga

16:30  TEDxLjubljana v zraku, start z Brnika za tiste, ki vstopnice imate
18:00  Slovenia Ruby user group: September Meetup, Ljubljana
18:45  Meetup Toastmasters, Ljubljana
18:30  BizMe Crowdfunding MeetUp, Ljubljana
20:00  22. Business Meetup Nova Gorica gosti SmartNinjo, Miha in Matej sta glavna krivca, da se v Sloveniji učimo sodobnih veščin, potrebnih za preživetje v 21. stoletju. Drop-by in ju spoznaj!

PET 25. 9.

17:00  Zaključek Open Week-a: Lan party tekmovanje (Lol, CoD, CS,  TrackMania), Kranj

SOB 26. 9.

V septembru

V oktobru

50 delovnih mest imamo na portalu StartupJob.si!

Nataša Pirnat