Dogodki in delo 10.-16. avgust

Weekly Newsletter 0 Comment

#ILookLikeAnEngineer

Se v poletni vročini lažje razbija stereotipe?

Prejšnji teden se je razmahila globalna akcija, ki bi ji marsikdo rekel, da je feministična, pa bi se zmotil. Pravzaprav je samo odgovor na jasno izražene predsodke, ki so pospremili OneLoginovo zaposlitveno kampanijo, v kateri so izpostavili dva sodelavca. Oni drugi je bil tale:

Za (malo manj) lahko poletno branje tako priporočamo:

What does an engineer look like?

BBC NewsAug 5, 2015
When Isis Wenger, a platform engineer at OneLogin, agreed to be … spread the world and help us redefine ‘what an engineer should look like.
Tech industry stereotypes challenged by #ilooklikeanengineer 
In-DepthSydney Morning HeraldAug 4, 2015

Kdo bo naslednji?
#ILookLikeAnEngineer 

  • StartupJob.si portal za nova delovna mesta je vedno odprt, najavljamo pa tudi izobraževalne priložnosti, ki ti pomagajo, do naslednje stopničke zadovoljstva.
  • Little Soho pa še vedno sprejema cimre v klimatizirani pisarni.
Piši nam na info.

Ta teden

ČET 14. avgust: Open Science Meetup, prvi v Sloveniji bo ta četrtek v Dvornem baru v Ljubljani:

Open science is the movement to make scientific research, data and dissemination accessible to all levels of an inquiring society, amateur or professional. It encompasses practices such as publishing open research, campaigning for open access, encouraging scientists to practice open notebook science, and generally making it easier to publish and communicate scientific knowledge.
Open research is research conducted in the spirit of free and open source software. Much like open source schemes that are built around a source code that is made public, the central theme of open research is to make clear accounts of the methodology freely available via the internet, along with any data or results extracted or derived from them
Open access (OA) means unrestricted online access to peer-reviewed scholarly research.

NED 16. avgust: Anime’2015: Sejm stripov in družabnih iger, Izola, Na katerem se bomo spomnili tudi dobrega letos 35 let starega rumenega vsejeda, ki ga poznaš pod imenom Pac Man.


Novi izzivi na portalu:

Sales Manager

Fieldoo za potrebe sestave marketing tima, potrebuje še enega člana ekipe in sicer nekoga, ki ima veselje in se spozna na prodajo. Dobrodošlo je, da že imaš izkušnje z delom v startupu. Predvsem pa moraš imeti data-driven mind set.

Growth Manager

So podatki tvoja strast? Ja? Imej analitični duh in bogate izkušnje z orodji za web analizo, izkušnje z menedžeriranjem produkta ti bodo seveda prišla prav.
Če se ti v sanje prikradejo metrike in KPI-ji, potem te pri Fieldoo pričakujejo.

Prijave so odprte, mesta pa omejena: 

8. september: Web Development (LJ) – 3 mesečni tečaj za začetnike
12. september: Vikend programiranja (LJ) – vikend tečaj za začetnike

Nataša Pirnat